Новини компанії

ПРОЦЕДУРА УКЛАДАННЯ ДОГОВОРУ З ПОСТАЧАЛЬНИКОМ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ У 2019 РОЦІ

Постачання (продаж) електричної енергії споживачу здійснюється за договором про постачання електричної енергії споживачу обраним споживачем електропостачальником, який отримав відповідну ліцензію, за вільними цінами.


Споживач перед укладенням договору про постачання електричної енергії споживачу має ознайомитись з умовами постачання електричної енергії, правами та обов’язками, обрати відповідну комерційну пропозицію та зазначити її у заяві-приєднані до умов договору. Обрана споживачем комерційна пропозиція є додатком до укладеного відповідним електропостачальником та споживачем договору.


Укладення споживачем договору про постачання електричної енергії споживачу відбувається шляхом приєднання споживача до договору на умовах обраної споживачем комерційної пропозиції, для чого споживач подає такому електропостачальнику заяву-приєднання.


Електропостачальник може відмовити, якщо споживач не відповідає критеріям, встановленим для споживача та/або об’єкту споживача, зазначеним в обраній комерційній пропозиції.


Порядок дій Споживача:

  1. Споживач перед укладенням договору про постачання електричної енергії має обрати відповідну комерційну пропозицію та зазначити її у заяві-приєднані до умов договору постачання електричної енергії споживачу. Така комерційна пропозиція є невід’ємним додатком до договору.
  2. Разом із заявою-приєднанням споживач також надає:
  3. копію документа на підтвердження повноважень особи на укладення договору (витяг з установчого документа про повноваження керівника - для юридичних осіб, копію довіреності, виданої в установленому порядку), за необхідності;
  4. витяг або копію довідки, або копію виписки з ЄДР;
  5. заповнений Додаток № 3 до Договору «Обсяги очікуваного споживання електричної енергії (потужності) на 2019 рік».
  6. Споживач, обравши комерційну пропозицію, надає електропостачальнику заповнену заяву-приєднання разом із необхідними для укладення відповідного договору документами.
  7. Електропостачальник, отримавши заяву-приєднання, протягом трьох робочих днів перевіряє можливість приєднання споживача до умов договору на умовах обраної комерційної пропозиції.
  8. У разі неможливості приєднання споживача до умов відповідного договору на умовах обраної комерційної пропозиції електропостачальник письмово протягом трьох робочих днів від дня отримання заяви-приєднання повідомляє заявника про відмову в укладенні відповідного договору та повертає йому документи, які були надані разом із заявою-приєднанням.
  9. Договір про постачання електричної енергії споживачу є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору.


 #новий #новийринокелектроенергії #energy365 #ПНТ #елекроенергія2019