Новини компанії

Переваги зміни постачальника електричної енергії для промислових підприємств.

Одним з ключових напрямків для підвищення ефективності діяльності промислових підприємств, є зниження витрат на закупівлю енергетичних ресурсів. Найбільш поширеним енергетичним ресурсом, що споживається в усьому світі, є електрична енергія, яка використовується в усіх напрямках виробничої та допоміжної діяльності.

 

Згідно з чинним законодавством кожен споживач (юридична особа) може самостійно вибирати собі постачальника електроенергії, у якого буде проводитися закупівля споживаної електроенергії, а з літа 2019 року це торкнеться і споживачів фізичних осіб.

 

Існує ряд переваг від зміни постачальника електроенергії:

 

1. Зниження ціни на поставку електроенергії. Альтернативні енергопостачальники мають можливість поставки електроенергії за зниженими цінами, що позитивним чином відіб'ється на економічному стані споживача електроенергії.


2. Проведення незалежного аудиту тарифів на поставку електроенергії від колишнього постачальника. Альтернативні енергопостачальники перед укладанням договорів на поставку електроенергії роблять аудит діючих умов закупівлі електроенергії у попереднього постачальника, в результаті якого можуть бути виявлені додаткові резерви зниження вартості закуповуваної електроенергії.


3. Гнучкі умови по оплаті штрафів і пені. З огляду на вільні умови закупівель електроенергії від альтернативних електропостачальних компаній, можливість як застосування пені, так і її величини, може бути обумовлена ​​в індивідуальному порядку.


4. Гнучкі умови по обмеженню електропостачання у випадках несплати за спожиту електроенергію. У разі несплати за поставлену електроенергію постачальник (обленерго) може використати обмеження подачі електроенергії споживачам (відключення), що ще більше посилює фінансовий стан споживачів електроенергії. При закупівлі електроенергії у альтернативних постачальників, умови зміни графіків платежів за електроенергію також можуть обумовлюватися в індивідуальному порядку


5. Безкоштовне удосконалення діючої системи обліку електроенергії. У деяких випадках, для закупівель електроенергії у альтернативних електропостачальників потрібно більш сучасна система обліку електроенергії. Часто поширеною практикою є те, що альтернативний енергопостачальник проводить співфінансування робіт з модернізації систем обліку електроенергії об'єктів споживача.


6. Можливість отримання відстрочок платежів за спожиту електроенергію. Якщо у постачальника (обленерго) графік платежів має жорсткі дати, і передбачає авансування споживаної електроенергії, то умови оплати електроенергії у альтернативного електропостачальника, можуть бути більш гнучкими і обговорюються на етапі укладання договору енергопостачання.


7. Правова підтримка процесів енергопостачання. Процес енергопостачання будь-якої юридичної особи стикається зі спірними питаннями з суміжними організаціями. У штаті альтернативних електропостачальників як правило знаходяться кваліфіковані юристи, здатні вирішити всі правові питання, що виникають у споживачів електроенергії.


8. Отримання переваг, не пов'язаних з постачанням електроенергії. Альтернативні енергопостачальники в рамках реалізації гнучкої конкурентної політики пропонують споживачам електроенергії додаткові сервіси, не пов'язані з постачанням електроенергії. Серед подібних сервісів може бути навчання персоналу споживача питанням енергозбереження, експертна участь в розробці програм модернізації і технічного переобладнання, що реалізується на підприємствах.


9. Впровадження прогресивних методів і форм управління в галузі енергопостачання. Альтернативні енергопостачальник, маючи високі компетенції в області енергопостачання, впроваджують на об'єктах споживачів найбільш сучасні технології та методи управління. Серед таких технологій і методів можуть бути моделі прогнозування електроспоживання, системи енергетичного менеджменту, альтернативні джерела енергопостачання та ін.


10. Гнучкість у вирішенні оперативних питань. Досвід роботи з постачальником (обленерго) показує відсутність гнучкості і швидкості в рішенні оперативних питань часто виникають у споживачів електроенергії. Серед таких питань можуть бути: видача первинних бухгалтерських документів в дати, зручні для споживача електроенергії, питання узгодження і зміни технічної та договірної документації, підвищення якості електропостачання.

 

Це основні переваги зміни постачальника електроенергії, при цьому перелік переваг далеко не вичерпаний. Для кожного споживача електроенергії є важливим виконання регулярного аналізу пропозицій від альтернативних електропостачальників. Аналіз пропозицій дозволяє визначити актуальні напрямки отримання економії за споживану електроенергію і визначити сучасні тренди в області енергопостачання. Компанія «Енерджі 365» є альтернативним енергопостачальником і зможе надати вам повний спектр послуг для довгострокового співробітництва. За додатковою інформацією звертайтеся за номером: (044) 229-93-96, (063) 531-48-74 або пишіть нам на пошту office@energy365.com.ua



З новин www.e-xecutive.ru